ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»


VIX_6516
Ο Λακκωματιώτης διεθνής επιθετικός και αρχηγός του ΠΑΟΚ Στέφανος Αθανασιάδης, ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο προς τη μεγάλη και δίκαια νίκη του Δικεφάλου μέσα στο «Καραϊσκάκη». Ο Κλάους στις δηλώσεις του έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες του και τόνισε πως το αποτέλεσμα στο Φάληρο είναι μια νίκη ψυχολογίας για μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά», είπε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και συνέχισε: «Ολοι βρίσκονται πολύ δίκαια σε αυτήν την ομάδα. Δείξανε ψυχή και πάθος. Δούλεψαν πολύ. Είμαστε μεγάλη ομάδα και αυτό το αποδείξαμε από το πρώτο λεπτό.  Δεν φοβηθήκαμε τίποτα και γι’ αυτό ήρθε αυτή η νίκη.
Ξέραμε ότι θα μας πιέσει ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό και δεν έπρεπε να ρισκάρουμε. Ξέραμε επίσης ότι θα βρίσκαμε χώρους στην κόντρα. Έτσι πετύχαμε και το πρώτο γκολ. Στη συνέχεια δεχθήκαμε ένα γκολ από αυτά που λες ότι δεν μπαίνουν, κι όμως μπήκε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστέψαμε στους εαυτούς μας, μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και τα δώσαμε όλα. Βάλαμε ένα γρήγορο γκολ με τον Περέιρα και πήραμε τη νίκη.
Είναι μία νίκη ψυχολογίας. Θέλαμε να μείνουμε πρώτοι και μετά από αυτό το παιχνίδι. Το καταφέραμε. Δεν σταματάμε εδώ. Τέλειωσε αυτό το παιχνίδι. Το ξεχνάμε και κοιτάμε τη συνέχεια».

Στα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής προκρίθηκε δίκαια η Νίκη Πολυγύρου, κερδίζοντας 0-2 στο γήπεδο «Αβραάμ Παπαδόπουλος» τον Διγενή Λακκώματος




ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (0-2)
  Μεγάλη νίκη και πρόκριση από άλλη μια δύσκολη έδρα (είχε προηγηθεί η πρόκριση και στα Μουδανιά), σημείωσε η Νίκη Πολυγύρου και πέρασε στους «4» του κυπέλλου. Η ομάδα του Γιώργου Βούλγαρη μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε ισχυρό προβάδισμα στο σκορ. Ήταν ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, επηρεασμένοι αφενός από τις απουσίες, αφετέρου από την απειρία, αλλά και την καταπόνηση των συνεχόμενων δύσκολων αγώνων (είχε προηγηθεί το ματς με τα Σήμαντρα για το πρωτάθλημα). Στην επανάληψη ο Διγενής ισορρόπησε, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο, αφού η Νίκη γνώριζε τι ήθελε και έπαιξε αποφασισμένα για να το πετύχει, από την άλλη μεριά το Λάκκωμα στρέφει πλέον την προσοχή στο πρωτάθλημα, όπου ήδη πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία. 
 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Σε άλλο ένα παιχνίδι οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν με πολύ σημαντικές απουσίες. Δεν αγωνίστηκαν οι Μπούρκας, Δούμας, Παπαδόπουλος, Οκουμούσης, Τσουτσούδης, Φραγκιουδάκης. Παράλληλα, για τη Νίκη Πολυγύρου υπήρχε επίσης μια σημαντική απουσία, του Καραγκιοζίδη. ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Ο αγώνας έγινε μπροστά σε πολύ λίγους φιλάθλους και σε «βαρύ» αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων έγινε αισθητή από την αρχή, με τα δύο σουτ των Πιετρί (7΄), Ζούνη (14΄) που σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 20΄ σουτ του Ούτσα απέκρουσε ο Σεβαστάς, στο 22΄ ελεύθερο του Σεβαστά, αδράνησαν αρκετοί παίκτες, ο Πιετρί πήρε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα, πλασέ του Βούλγαρη απέκρουσε σωτήρια στη γραμμή ο Βαρλάμης, στο 25΄ κεφαλιά του Ζούνη απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιγνατάκης. Στο 28΄ ο Χασαπίδης μόνος πλάσαρε κι απέκρουσε ο Σεβαστάς, στο 35΄ μετά από φάουλ του Βούλγαρη, ο Παπαφλωράτος στην προσπάθειά του να αποκρούσει, σημείωσε αυτογκόλ (0-2). Στο 40΄ φάουλ του Βούλγαρη απέκρουσε ο Ιγνατάκης και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι, στο 55΄ ο Σεβαστάς απέκρουσε το σουτ του Βέντζιου. Στο 72΄ Βέντζιος και Γιαλετζής δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Σεβαστά, τέλος στο 75΄ ο Ζούνης από καλή θέση έπιασε κεφαλιά και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ιγνατάκης. 
 ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από τον Διγενή ξεχώρισαν μόνο στο β΄ ημίχρονο οι Βέντζιος, Ζαχαριάδης, Μπάφας, Γιαλετζής. Από τη Νίκη δεν υστέρησε κανείς σε απόδοση. Πολύ Καλός ο διαιτητής Σημαιάκης (Κελάζογλου, Χατζηδημητρίου). 
 ΛΑΚΚΩΜΑ: Ιγνατάκης, Ούτσα, Μεσιάρης, Παπαφλωράτος, Βαρλάμης (28΄ λ.τ. Ξανθινίδης), Ζαχαριάδης, Χασαπίδης (53΄ Γιαλετζής), Βέντζιος, Τσανακτσίδης (65΄ Σιδηρόπουλος), Ντάσι, Μπάφας.
 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Σεβαστάς, Γιοβανάκης, Δημούδης, Αγγελής, Αστεριάδης, Χλιάπας, Ζούνης (84΄ Σουσούρας), Κυριαφίνης, Βούλγαρης, Κακούρος (92΄ Τσιότρας), Πιετρί (69΄ Μυστακίδης).
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
 «ΔΙΚΑΙΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ»: Συμφώνησαν στα λεγόμενά τους οι προπονητές των δύο ομάδων, μετά τη λήξη του προημιτελικού:
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (Πολύγυρος): Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Στο πρώτο μέρος ήμασταν ανώτεροι, είχαμε κλασικές ευκαιρίες, τρία δοκάρια και πετύχαμε 2 γκολ. Στην επανάληψη δώσαμε προτεραιότητα να κρατήσουμε στην άμυνα και να βγούμε στις αντεπιθέσεις, ώστε να «κλειδώσουμε» το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε με δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. 
 ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ (Λάκκωμα): Πήραμε αυτό που αξίζαμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, δίκαια η Νίκη Πολυγύρου προκρίθηκε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε εμφάνιση ανάλογη με εκείνη πριν από 3 μέρες απέναντι στα Σήμαντρα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε, χωρίς αποτέλεσμα. Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε πολλά προβλήματα απουσιών, κοιτάζουμε τη συνέχεια.
 stats1