ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ: Μένει και… επιμένει ο Πέτρος Ρούζιος!!!! τι δήλωσε στο dokari.gr

 Λάκκωμα: Μένει και… επιμένει ο Ρούζιος
Παραμένει πρόεδρος στον Διγενή ο Πέτρος Ρούζιος....
 
Συνεχίζει ο έμπειρος παράγοντας στην προεδρία του Διγενή, με στόχο την άμεση επάνοδο στη Γ΄ Εθνική για την ομάδα της Χαλκιδικής. Τι δηλώνει στο dokari.gr. 
 
Δεν πτοείται και δεν... ιδρώνει ο Πέτρος Ρούζιος, ο πρόεδρος του Διγενή Λακκώματος, παρά τον υποβιβασμό-σοκ στο τοπικό Χαλκιδικής, για μια ομάδα με περγαμηνές, φανταχτερό ρόστερ και την καλύτερη επίθεση στον πρώτο όμιλο και την τρίτη επίθεση πίσω απο την ΛΑΡΙΣΑ και την ΑΕΚ σε ολους τους ομίλους της Γ΄Εθνικής. Ο ισχυρός άνδρας των κυανέρυθρων μίλησε στο dokari.gr και αποκάλυψε τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα: «Μπορεί να αλλάξει κάτι στην πορεία και να μείνουμε στην κατηγορία. Ακόμα και να επικυρωθεί ο αγωνιστικός υποβιβασμός, θα ανέβουμε κατευθείαν όπως υπολογίζουμε. Θα είμαστε περαστικοί από το τοπικό, θα μείνουμε ένα χρόνο και τον επόμενο Ιούνιο θα είμαστε και πάλι στην Εθνική κατηγορία. Ήδη γίνεται προγραμματισμός για άμεση επάνοδο στη Γ΄ Εθνική. Δεν είναι κακός ο ανταγωνισμός που μας περιμένει. Συνεχίζουμε στη διοίκηση κανονικά. Είμαι τα τελευταία 14 χρόνια στην προεδρία, με διακοπή 4 ετών. Για το θέμα του προπονητή, είναι ανοιχτό. Πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται να αλλάξουμε, ο Κοσμίν Μπαρκαουάν θα επιλέξει αν θέλει να μείνει».
Για να συνεχίσει ο Ρούζιος: «Όσοι παίκτες μας ζητηθούν από ομάδες Β΄ Εθνικής, θα φύγουν οπωσδήποτε, δεν θα φρενάρουμε κανέναν. Δεν είχαμε καμία επίσημη ενόχληση, αλλά ξέρουμε ότι λόγω ηλικίας είναι περιζήτητοι κυρίως οι Βιτλής, Μιχάλης, Δραγανίδης. Μόνο με τον Παπαποστόλου θα μιλούσα από τους έμπειρους για να παραμείνει, ίσως και με τον Ορφανό. Τέλος, να πω ότι στις 16 Ιουνίου θα έχουμε γενική συνέλευση, για προσθήκη νέων μελών, αλλά όπως προείπα παραμένω στην προεδρία».

Ο Λακκωματιώτης επιθετικός της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Δημήτρης Τσαμασλίδης μιλάει για την πορεία των "γουναράδων"

 
Ο Δημήτρης Τσαμασλίδης με την φανέλα της Καστοριάς
Για τη φετινή πορεία των «γουναράδων» προς τη σωτηρία μίλησε ο έμπειρος  Λακκωματιώτης επιθετικός Δημήτρης Τσαμασλίδης στο επίσημο σάιτ της ομάδας της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν στην πορεία της Καστοριάς προς τη σωτηρία ήταν ο έμπειρος επιθετικός, Δημήτρης Τσαμασλίδης , που έπαιξε στα πρώτα και τα... τελευταία ματς, αφού ενδιάμεσα και για ένα σχεδόν πεντάμηνο είχε φύγει από την ομάδα. Ο Χαλκιδικιώτης φορ, που ακόμα έχει αγωνιστεί σε Διγενή Λακκώματος, Αγροτικό Αστέρα, Λαμία, Οδυσσέα Αναγέννησης, Καλλικράτεια, Μύκονο και Ιωνικό, με δηλώσεις στον επίσημο ιστότοπο των «γουναράδων» μίλησε για τη φετινή δύσκολη χρονιά, τονίζοντας αρχικά: «Ξεκίνησα τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες και ο λόγος που αποχώρησα ήταν αποκλειστικά το οικονομικό κομμάτι. Μετά όμως δίχως δεύτερη σκέψη η τωρινή διοίκηση με έκανε να γυρίσω. Λειτουργεί τελείως διαφορετικά, σε άριστα επαγγελματικά πλαίσια και προσφέρει αυτό που αναζητά κάθε ποδοσφαιριστής, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του. Επιπρόσθετα ''δέθηκα'' με την ομάδα και δεν ήθελα να μπει στη λίστα με εκείνες που υποβιβάζονται. Το είδα σα μια πρόκληση στη καριέρα μου και αποφάσισα να δεχθώ τη πρόταση, βοηθώντας όσο μπορούσα για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Νιώθω δικαιωμένος από τη στιγμή που έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στο να παραμείνει το ιστορικό αυτό σωματείο στη Γ΄ Εθνική, αν και θεωρώ πως οι συμπαίκτες μου αξίζουν όλα τα μπράβο και λιγότερα εγώ. Όλο αυτό το διάστημα που έλειψα προπονήθηκα με συλλόγους Β΄ Εθνικής αλλά δεν υπέγραψα κάπου. Αρχικά με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και μετέπειτα με τον Αιγινιακό».
«Δε μας πτόησε τίποτα»
Για να συνεχίσει ο 27χρονος επιθετικός: «Στην Καστοριά φέτος είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και δε μας πτόησε τίποτα. Εμάς τους Πόντιους ξέρεις μας εξιτάρουν τα δύσκολα. Ματς κλειδί για τη σωτηρία ήταν το ψυχωμένο και παλικαρίσιο διπλό με δέκα παίκτες μέσα στη Κοζάνη! Πραγματικά αξέχαστο παιχνίδι. Απλά, λιτά και περιεκτικά θα σου πω ότι σε αυτό το διπλό και σε εκείνο στο Κορδελιό νιώσαμε χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση! Από τη πρώτη φορά στην ομάδα ξεχωρίζω τη γνωριμία μου με όλα τα παιδιά, γιατί είχα τη τύχη να γνωρίσω και να συναναστραφώ με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ιδιαίτερα πάντως στέκομαι στη συνάντησή μου με τον προπονητή, τον Πασχάλη Δημητρίου, που είναι άριστος γνώστης του αθλήματος. Όσο για τη δεύτερη φορά αναμφίβολα το σφύριγμα της λήξης στο τελευταίο ματς με το Κορδελιό θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου. Οι πανηγυρισμοί, η επίτευξη του στόχου και όλα όσα ακολούθησαν ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση για αυτή την ομάδα».
«Γνήσια... αρσενικά!»
Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Τσαμασλίδης πρόσθεσε: «Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα στο ξεκίνημα και ακόμη δυσκολότερα όταν επέστρεψα το Πάσχα, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι. Ειλικρινά θέλω να επισημάνω ότι ποτέ δε πίστεψα πως μπορεί αυτή η ομάδα να υποβιβαστεί, από τη στιγμή που διέθετε ένα τόσο σφιχτό και γεμάτο από ταλέντο σύνολο. Παίκτες με ποδοσφαιρική παιδεία και λαμπρό μέλλον μπροστά τους, όπως: ο Σαββαϊδης, ο Κεφάλας, ο Σολομωνίδης, ο Μπαϊρακτάρης, ο Χριστοφορίδης, ο Μαντζάνας, αλλά και αρκετοί ακόμη και πραγματικά συγγνώμη αν μου διαφεύγουν κάποιοι και τους αδικώ κάποιους που δε τους αναφέρω. Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Ήμασταν ενωμένοι σε όλα τα κρίσιμα σημεία και όπου χρειάστηκε τα δώσαμε όλα μέσα στο γήπεδο, αποδεικνύοντας πως είμαστε ικανοί να εκπροσωπούμε τη βαριά αυτή και ένδοξη φανέλα του συλλόγου. Στα δύσκολα φαίνονται οι άντρες, και το έμψυχο δυναμικό μας έχει μέσα πολλά γνήσια αρσενικά! Υπό αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε, ελάχιστοι άλλοι θα τα κατάφερναν. Αυτό που πετύχαμε φέτος ήταν ένας σύγχρονος μικρός άθλος! Όσο για τη νέα χρονιά, δεν ξέρω ακόμα αν παραμείνω. Θα προχωρήσω σε συζητήσεις με τη διοίκηση και αφού αξιολογήσω τις προτάσεις που έχω, θα είμαι έπειτα στη θέση να δώσω την οριστική μου απάντηση. Σίγουρα είμαι χαρούμενος εδώ. Το δελτίο μου ανήκει στη Καστοριά και συνεπώς αυτή είναι που έχει το πρώτο λόγο. Μείνω δε μείνω πάντως, είναι γεγονός πως λάτρεψα τη πόλη και αγάπησα αρκετό κόσμο. Δεν ξέρω αν αγαπήθηκα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως όσο ήμουν εδώ, έκανα πολλές φιλίες και ευχαριστώ το κόσμο και όλους τους Καστοριανούς και μη που βρέθηκαν στο πλάι μου».


Ο Δημήτρης Τσαμασλίδης με τους συνχωριανούς του Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ευθυμιάδη

Σημαντικές αποφάσεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 6 Ιουνίου 2014!!!!! Μία απο αυτές η κατανομή των ψήφων στις Γενικές Συνελεύσεις!!!!!!


Στάλθηκε στις Ενώσεις από την ΕΠΟ το προτεινόμενο προς ψήφιση από την Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουνίου 2014, νέο καταστατικό το οποίο περιλαμβάνει την απόφαση του Δ.Σ της ομοσπονδίας περί εισόδου αναγνώρισης των ΠΑΕ της Super League ως μελών της ΓΣ με δικαίωμα ψήφου.
Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ της ΕΠΟ, μειοψηφούντος του πρόεδρου της ΕΠΣ Κεφαλονιάς, Βαγγέλη Μαζαράκη, που φέρεται να απείλησε προσφυγή στα δικαστήρια. Επίσης με επιστολή που έστειλε στις Ενώσεις ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Β. Χατζηαποστόλου εξέφραε την αντίθεση του στην απόφαση ου ΔΣ της ΕΠΟ.
Συμφωνά με την πρόταση οι 53 υπάρχουσες Ενώσεις θα έχουν από τρείς ψήφους σύνολο για αυτές 159. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει 24 ψήφους με την Super League να έχει συνολικά 21 ψήφους. Τρεις ως επαγγελματική ένωση, και από μια εκάστη από τις 18 ΠΑΕ που είναι μέλη της.

 Επίσης τρεις ψήφους θα έχει η Football League ως Ένωση ενώ για τις ΠΑΕ της κατηγορίας δεν προβλέπεται δικαίωμα ψήφου παρότι είναι και αυτές επαγγελματικές ομάδες.

Συνολικά 10 ψήφους θα έχουν η Ένωση Σάλας και οι υπό δημιουργία νέες Ενώσεις.

Ένα ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι με ποια κριτήρια υπάρχει η διάκριση κατανομής ψήφων α) ανάμεσα στις Ενώσεις, β) μεταξύ Ενώσεων και ΠΑΕ και γ) μεταξύ των ΠΑΕ Super League και Football League.

Ακολουθεί το απόσπασμα από το προς επικύρωση καταστατικό της ΕΠΟ:

1. Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από το σύνολο των εκπροσώπων των εκάστοτε μελών της Ε.Π.Ο. Ο αριθμός των εκπροσώπων κατανέμεται ως ακολούθως:
α. Οι τοπικές Ενώσεις Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) εκπροσωπούνται από τρεις (3) εκπροσώπους η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.
β. η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία ψήφο.
γ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κατηγορίας ( Super League) εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.
δ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League)
εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

2. Τα δυνάμενα να αναγνωριστούν από την Ε.Π.Ο. ως Μέλη θα εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση ως ακολούθως:

α. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα εκπροσωπείται με τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει (1) μία ψήφο.

β. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου θα εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

γ. Όλες οι Π.Α.Ε. που κάθε αγωνιστική περίοδο μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

δ. οι Πανελλήνιες Ενώσεις Ποδοσφαιριστών, μία ( 1) για τους επαγγελματίες και μία (1) για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

ε. η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μια (1) ψήφο.
στ. η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.