Κατάθεση ψυχής έκανε ο Διγενής Λακκώματος, που επέστρεψε με... μπόλικο άγχος στις νίκες, με 4-2 κόντρα στον Έβρο Σουφλίου με την πρώτη επίθεση (51 γκόλ) στον 1ο όμιλο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με τον ίδιο στόχο. Η ομάδα της Χαλκιδικής βρέθηκε στα... σχοινιά, αφού έχανε στο 24΄ 0-2, αλλά με κάποιες αλλαγές του Κοσμίν Μπαρκαουάν, με ψυχραιμία και ισχυρό χαρακτήρα έφτασε στην ολική επαναφορά, κάνοντας σημαντικό βήμα σωτηρίας, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Παπαποστόλου (χατ τρικ).
Στο 12΄ ο Καμπιώτης με μακρινή λόμπα αιφνιδίασε τον Γκουτζελά για το 0-1, ενώ στο 24΄ ο προωθημένος και αφύλακτος Μπάτζιος με κεφαλιά έκανε το 0-2 για τους Θρακιώτες μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στη συνέχεια, η ομάδα του Κοσμίν Μπαρκαουάν συνήλθε και αντέδρασε θετικά σε ένα κρίσιμο τρίλεπτο, ισοφαρίζοντας πριν «βγει» το πρώτο μέρος. Στο 43΄ ο Παπαποστόλου με γυριστή κεφαλιά σε σέντρα του Στασινόπουλου μείωσε σε 1-2, ενώ στο 45΄ ο Δραγανίδης με «κεραυνό» ισοφάρισε σε 2-2. Στο 63΄ ήρθε η ανατροπή, με ενα σπάνιο εντυπωσιακό και ασύληπτο ανάποδο ψαλίδι του Γιάννη Παπαποστόλου, σε σέντρα του Μιχάλη (3-2), για να διαμορφωθεί στο 83΄ το τελικό 4-2, με πλασέ του Παπαποστόλου μέσα σε αποθέωση, μετά από ασίστ του Ορφανού και ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του. Επόμενος "τελικός" του Διγενή Λακκώματος στους Αμπελόκηπους με τον Ηρακλή την Κυριακή 11 Μαϊου στις 17:00 με μοναδικό στόχο την νίκη!!!!!


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Αριστος ο Κοεμτζίδης απο την Πιερία οπως και οι βοηθοί του Κύφος και Θεοδώρου σε ενα πολυ δύσκολο παιχνίδι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ:(Κοσμίν Μπαρκαουάν) Γκουτζελάς, Λαμπερνάκης, Σπανός, Τσιώνας, Ορφανός, Γεωργιάδης, Βιτλής (36΄ Γκουγκουλιάς), Δραγανίδης, Στασινόπουλος (65΄ Κωστικίδης), Μιχάλης, Παπαποστόλου (85΄ Σαραγιώτης).
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ:(Γιώργος Αραμπατζής) Σκόρτσεφ, Μπάμνιος, Μπάτζιος, Κατρανίτσας, Τσαπάνης, Τρίχας, Μεμέτ Εμρέ, Εφραιμίδης (76΄ Γκαϊταντζής), Λαζαρίδης (61΄ Βιόπουλος), Τορομανίδης, Καμπιώτης.


 Αποτελέσματα 27ης Αγωνιστικής

ΠΑΟ Κοσμίου 2 - 3 Μακεδονικός

Νέστος Χρυσούπολης 5 - 1 Μουδανιά

Εθνικός Σιδηροκάστρου 0 - 0 Δόξα Πετρούσας

Κιλκισιακός 0 - 2 Ορφέας Ελευθερούπολης

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 1 - 0 Ηρακλής Αμπελοκήπων

Αγροτικός Αστέρας 2 - 1 Εθνικός Νέου Αγιονερίου

Διγενής Λακκώματος 4 - 2 Έβρος Σουφλίου

Πανσερραϊκός 2 - 0 Άρης Ακροποτάμου