Σπάει τα... κοντέρ η άμυνα-γρανίτης του Αγροτικού Αστέρα, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της διαφαινόμενης κατάκτησης του τίτλου στον 1ο όμιλο. Οι «σταχυοφόροι» σε 24 αγωνιστικές έχουν δεχθεί μόλις 9 γκολ, έχουν βεβαίως την καλύτερη άμυνα στον όμιλο και τη μοναδική με μονοψήφιο αριθμό τερμάτων. Ειδικότερα, οι πράσινοι έχουν να επιδείξουν στα τελευταία ματς το «9 αγώνες με ένα γκολ παθητικό», σε όλο το δεύτερο γύρο δηλαδή. Ήτοι, 810 αγωνιστικά λεπτά με μόνο μια... παραβίαση, αυτή από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στο εντός έδρας 1-1. Το «χτίσιμο» της ομάδας του Ευόσμου έχει στα δοκάρια τον φορμαρισμένο Σάββα Ταταρίδη (στη φωτο-έχασε μόνο το ματς στο Σουφλί, που τον αντικατέστησε επάξια ο νεαρός Γιώτας), τους Χατζηλιάδη ή Κοσμίδη στο δεξί άκρο και την «αποκάλυψη», το νεαρό Δημήτρη Τριανταφυλλίδη ακλόνητο στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας σύνηθες δίδυμο είναι αυτό των Καπία και Καραντασιάδη, ενώ υπάρχουν αξιόπιστα μπακ-απ για το κέντρο των μετόπισθεν, όπως οι Γκρμαν, Κώτσιας και Βαφέας. Σε αυτούς φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και τους πολύπειρους «κόφτες», Κώστα Γεωργιάδη και Νίκο Σαμουηλίδη, που πρεσάρουν διαρκώς και είναι πανταχού παρόντες, για να έχουμε μια μικρή εικόνα της άριστης ανασταλτικής λειτουργίας του Αγροτικού Αστέρα, η οποία βεβαίως ξεκινά με πίεση από ψηλά, σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Δήλωση Διλμπέρη για το παιχνίδι της Κυριακής



undefined
Ο προπονητής του Αστέρα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος και νομίζω την καλύτερη της κατηγορίας. Αυτό από μόνο του καθιστά τον αντίπαλο άξιο για να παρουσιαστούμε εμείς πιο συγκεντρωμένοι από κάθε άλλη φορά. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές μου για μια ακόμη φορά, θα ανταποκριθούν σε αυτό το οποίο έχουμε ετοιμάσει όλη την περασμένη εβδομάδα και θα κάνουν άλλη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσουν τους 3 βαθμούς της νίκης».

Αντίβαρο ο Διγενής Λακκώματος!!!!!!!
Το κοντράστ βεβαίως είναι απόλυτο και φέρνει την Κυριακή εντός έδρας αντίπαλο των πρωτοπόρων τον Διγενή Λακκώματος. Την ομάδα που μπορεί να βρίσκεται χαμηλά και να παλεύει για τη σωτηρία, διαθέτει όμως το καλύτερο... πυροβολικό στον όμιλο, με 46 γκολ ενεργητικό, αλλά και τον πρώτο σκόρερ, τον Γιάννη Παπαποστόλου, ο οποίος έχει σημειώσει 17 τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς πήραν φέτος τον... αέρα της ομάδας της Χαλκιδικής, έχοντας «δυο στα δυο» στον πρώτο γύρο και το Κύπελλο (αμφότερα εκτός), ενώ δεν θα αντιμετωπίσουν αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο Αλεξάντροβιτς γυρνά από τραυματισμό. Στην αντίπερα όχθη, από την ομάδα του Κοσμίν Μπαρκαουάν, που προέρχεται από εντός έδρας νίκη με τον Κιλκισιακό, θα λείψουν οι τιμωρημένοι Τουλκερίδης και Γεωργιάδης, αλλά και οι τραυματίες Κωστικίδης και Μανουσαρίδης, ενώ επιστρέφει ο Λαμπερνάκης.