ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τα Ιδρύματα της Ξάνθης βοήθησε ο Βασίλης Τοροσίδης. Τιμήθηκε σήμερα!!!!!!!

Στο Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής, στο Γηροκομείο Ξάνθης και το Ψυχολογικό Κέντρο, δώρισε 50.000 ευρώ ο διεθνής ξανθιώτης ποδοσφαιριστής και ένθερμος οπαδός του Διγενή Λακκώματος Βασίλης Τοροσίδης, ποσό που το παραχώρησε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να τα χρησιμοποιήσει σε φιλανθρωπικές δράσεις.
Ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα, παρέδωσε το ποσό στους τρεις φορείς, γιατί όπως είπε δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να αποφασίσει ότι θα ήθελε να διατεθούν σε φορείς της αγαπημένης του πόλης, που δεν σταματά να σκέφτεται ποτέ, ώστε να τα διαχειριστούν άνθρωποι τους οποίους γνωρίζει και εμπιστεύεται.
Συγκινητική τελετή στο Μαγικό
xalioris torosidis 2Για την ενέργειά του αυτή και την κοινωφελή του προσφορά, σε μια σεμνή τελετή στο Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής, στο Μαγικό, το απόγευμα της Παρασκευής, τιμήθηκε από τους συμπολίτες του. Ο χώρος του ιδρύματος ήταν κατάμεστος ενώ συγκινημένος ο ίδιος ευχαρίστησε για την τιμή που του επεφύλαξαν. Παρόντες, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και Πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Γιάννης Παπαχρόνης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» Γιώργος Παραστατίδης – ο «θείος» Γιώργος όπως τον ξέρει από μικρός στον Πετεινό- ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και πλήθος κόσμου, συγγενών και μικρών θαυμαστών του μεγάλου ποδοσφαιριστή.
Για το χαρακτήρα του και το ήθος του, που αποτελεί παράδειγμα μίλησαν ο Μητροπολίτης, που ανέφερε ότι οι νέοι άνθρωποι προσανατολίζουν την κοινωνία, και δείχνουν το δρόμο  ο Πρόεδρος του Γηροκομείου που σημείωσε ότι στα 50 του χρόνια το Γηροκομείο λειτουργεί με μεγάλες δυσκολίες και είναι μεγάλη τιμή που επελέγη από το Βασίλη Τοροσίδη, ο Δήμαρχος Αβδήρων που εξήρε το χαρακτήρα και τη σεμνότητα του διεθνή ποδοσφαιριστή σημειώνοντας ότι αποτελούν αίτια της μεγάλης του επιτυχίας. Ο Γιώργος Παραστατίδης, Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου, ιδιαίτερα συγκινημένος, ανέφερε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, είναι ένας άνθρωπος με ιδανικά και ένας αθλητής με καρδιά γεμάτη αγάπη, δίνοντας τις καλύτερες ευχές του για να συνεχίζει το αθλητικό και το φιλανθρωπικό του έργο.

Βασίλης Τοροσίδης: Έκανα μόνο το εύκολο
xalioris torosidis 1Ο ίδιος ο διεθνής αθλητής, εμφανώς συγκινημένος για την τιμή που του έγινε, ευχαρίστησε τους παριστάμενους και επεσήμανε ότι το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Νιάρχουν, στην πρωτεύουσα είναι αρκετά μεγάλο και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Όπως σημείωσε, δεν το πολυσκέφτηκε όταν του παραχωρήθηκε αυτό το ποσό, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους στην περιοχή του. Εξήρε την προσπάθεια που γίνεται σε αυτούς τους φορείς για το συνάνθρωπο αλλά και τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα και που του δίνει καθημερινά δύναμη και αγάπη , αναγνωρίζοντας  την προσπάθειά του. Ευχήθηκε να υπάρξουν ανάλογες στιγμές και στο μέλλον ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε εποχές όπως αυτή, που ο κόσμος περνά δύσκολα, χρειάζεται υγεία και προσπάθεια των ανθρώπων να σκέφτονται τον διπλανό τους και να τον βοηθούν.
Ήταν μια ζεστή και σεμνή τελετή, που έγινε στο Μαγικό ενώ οι παριστάμενοι, μικροί και μεγάλοι, δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το μεγάλο Ξανθιώτη Ποδοσφαιριστή της Ρόμα και της Εθνικής Ελλάδος.
 
Τα Ιδρύματα της Ξάνθης βοήθησε ο Βασίλης Τοροσίδης. Τιμήθηκε την Παρασκευή στο Κοιν. Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»
 torosidis magiko 6