ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ

Η δικηγόρος, Αγγελική Μόκα, που έχει αναλάβει την υπόθεση της μη τηρούμενης συμφωνίας του Άρη με τον Διγενή Λακκώματος αναφορικά με την υπόθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τόνισε ότι τα πάντα θα είχαν τελειώσει νωρίτερα και με μικρότερο κόστος, αν οι «κίτρινοι» δεν είχαν μείνει μόνο σε φιλολογικές συζητήσεις.
Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:
Για το ύψος που έχουν οι οφειλές του Άρη στο Διγενή Λακκώματος: «Ο Άρης έχει εξαντλήσει όλα τα εδικά μέσα και θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά που θα του επιβληθούν. Το ποσό είναι γύρω στις 500.000 χιλ. ευρώ, ενώ υπολογίζω πως με τους νόμιμους τόκους το χοντρικό ποσό θα γίνει τις 700.000 χιλ. ευρώ. Έχουν εισπραχθεί μέσω κατασχέσεων 250.000 χιλ. ευρώ. Επιδώσαμε νέο κατασχετήριο για 111.000 χιλ. ευρώ και θα προχωρήσουμε και σε περεταίρω κατασχετήρια στο μέλλον. Το  κατασχετήριο το επιδώσαμε στη Σούπερ Λιγκ, που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα».
Για την συμφωνία που εκκρεμεί από το 2002: «Είναι μια συμφωνία που έχει καταρτιστεί το 2002 από τον κύριο Σκόρδα με τον κύριο Ρούζιο. Η συμφωνία προέβλεπε πως σε οποιαδήποτε περίπτωση μεταγραφής του Αβραάμ Παπαδόπουλου θα πρέπει να καταβληθεί το 20% του συνολικού ποσού της μεταγραφής. Όπως είναι γνωστό, ο Παπαδόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για το ποσό των 2 εκ. ευρώ».
Για το γεγονός πως ο Άρης θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση με μικρότερο κόστος: «Θα έπρεπε να κλείσει η υπόθεση νωρίτερα, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική προσέγγιση ποτέ. Ο Άρης θα μπορούσε να βάλει τέλος στην υπόθεση με πολύ μικρότερο κόστος. Όσος περισσότερος χρόνος περνάει τόσο μεγαλύτεροι είναι οι τόκοι. Δεν έγινε ποτέ επίσημη πρόταση από πλευράς Άρη, αλλά μόνο φιλολογικές συζητήσεις. Θέλουμε γραπτή δήλωση για να περάσει από το Δ.Σ. του Διγενή Λακκώματος και να συζητηθεί».
Για το γεγονός πως και άλλοι πιστωτές θα αντιδράσουν: «Ενεργήσαμε ακαριαία, γιατί πιστεύω πως και άλλοι πιστωτές θα διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Ο Άρης πλέον δεν έχει την προστασία που είχε από την υπόθεση του άρθρου 99 και θα διεκδικηθούν τα χρήματα που χρωστάει».