ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ιστορική πρόκριση του Διγενή Λακκώματος για το Κύπελλο της Γ΄ Εθνκής: 5-4 στα πέναλτι την Δόξα Πετρούσας!!!!

cfoot2
 ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ (2-2) καν. αγών, (2-2) παράτ., (5-4) πέναλτι!!!!!

Μετά την προκρισή του ο Διγενής Λακκώματος εκτος εδρας αφου εχε αποκλείσει το Βυζάντο Κοκκινοχώματος (0-1)«Πέρασε» και στην επόμενη φάση η ομάδα του Κοσμίν Μπαρκαουάν , 5-4 τη Δόξα Πετρούσας στη… ρώσικη ρουλέτα!!!  O κανονικός αγώνας και η παράταση εληξαν 2-2 και ετσι η ομάδα της Χαλκιδικής θα πέξει στις 17 Νοέμβρη στο γήπεδο "Αβραάμ Παπαδόπουλος" με τν Ορφέα Ελευθερούπολης στον ημιτελικό του 1ου ομίλου.
Σ΄ ενα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις Διγενής Λακκώματος και Δόξα Πετρούσας έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με το εισιτήριο της πρόκρισης να καταλήγει στα χέρια των γηπεδούχων (5-4 στα πέναλτι).
Ο Διγενής που ξεκίνησε χωρίς τους Γιάννη Παπαποστόλου (τραυματίας) Σπύρο Σαραγιώτη και Χρήστο Στασινόπουλο (τακτική αντιμετώπισης "αεροπορίας" της Δόξας) μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 31΄ μετά απο καλοχτυπημένο φάουλ του Βιτλή ο Δραγανίδης με κεφαλία  εκανε το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μπίκας εβγαλε σέντρα  πρώτη κεφαλία Αθανασιάδη και δεύτερη Μιχάλη και το 2-0 ειναι γεγονός  για τον Διγενή που εδειξε οτι απο νωρίς να "καθαρίσει"  την πρόκριση!!!!
Ωστόσο η μοναδική απειλή της Δόξας ο Λάζαρος Μουρατίδης με προβολή στο 44΄μείωσε σε 2-1΄ξαναβάζοντας τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Λάκκωμα επεδίοξε να πετύχει ενα τρίτο γκολ και να σφραγίσει τη νίκη του, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο 52΄ οταν ο Μιχάλης εβγαλε τετ-α-τετ τον  Αθανασιάδη το πλασέ του τελευταίου "εγλειψε" το δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη και στο 57΄οταν και πάλι ο γκολκήπερ της Δόξας απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία φάουλ που εκτέλεσε ο Βιτλής και στο 70΄ νέο πλασέ του Αθανασιάδη εφυγε λίγο αουτ.
Τελικά το γκόλ σημειώθηκε απο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 84΄ ισοφάρισαν και πάλι με προβολή του Μουρατίδη μετα απο εκτέλεση κόρνερ του Χατζίεφ με αποτέλεσμα το το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση παρα την ευκαρία που χάθηκε απο τον Κωστικίδη στο 88΄.
Το μισάωρο που ακολούθησε  του κανονικού 90λεπτου δεν ειχε τον ιδιο ρυθμό αφου σημειώθηκαν 3 καλές φάσεις δύο για τον Διγενή στο 96΄και στο 104΄με τον Μανώλη και του Μουρατίδη της Δόξας στο 118΄
 Ετσι στα πέναλτι έλυσαν τις διαφορές τους Διγενής Λακκώματος και Δόξα Πετρούσας, με την ομάδα της Χαλκιδικής να παίρνει τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, επικρατώντας στα πέναλτι με 5-4. 
Τα πέναλτι: Χατζίεφ 0-1, Μανώλη 1-1, Μουρατίδης 1-2, Δραγανίδης 2-2, Μιχαλάκης 2-3, Αθανασιάδης 3-3, Ουζούνογλου απέκρουσε ο Παπαβασιλείου, Σπανός 4-3 , Στέρεφ 4-4, Τουλκερίδης απέκρουσε ο Αποστολίδης, Γιαννίκης αουτ, Μαραμπαϊδης 5-4.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πολύ καλή η διατησία του Τρακαλιάνη (Αναστασιάδης- Κρυωνάς) απο ΕΠΣ Σερρών

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ:(Κοσμίν Μπαρκουάν)Παπαβασιλείου, Μπίκας, Σπανός, Χότζα, Τουλκερίδης, Γεωργιάδης, Βιτλής (78’ Μαραμπαϊδης), Δραγανίδης, Λαμπερνάκης (73’ Κωστικίδης), Μιχάλης (66 Μανώλη), Αθανασιάδης.
ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ:(Μπάμπης Καζεπίδης)Αποστολίδης, Γ. Κότιος, Γιαννίκης, Βραμέντζαλης (55’ Χατζίεφ), Πατένταλης, Μιχαλάκης, Σερέτης (69’ Στέρεφ), Βασιλειάδης (75’ Μπακιρτζίδης), Μουρατίδης, Ουζούνογλου, Παυλίδης.