ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2012-13 ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ

                       ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο Ιούνιος είναι ως επί των πλείστων ο μήνας του αγωνιστικού απολογισμού του Συλλόγου SHOTOKAN KARATE ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ

                                     

Όλοι οι αθλητές μετά από μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις, εμπειρίες, κούραση, ιδρώτα, προσπάθεια και πολλά άλλα συναισθήματα έφτασε η ώρα της ανταμοιβής τους !

                                       

Οι εξετάσεις είναι πλέον καθιερωμένες στο κλείσιμο μίας δύσκολης αγωνιστικής σεζόν.
Οι μικροί και οι μεγάλοι Καρατέκα του Συλλόγου πέρασαν τις εξετάσεις επιτυχώς κάτω από το απαιτητικό βλέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Δασκάλου  Κώστα Παπαδόπουλου.

                                        

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά θα έπρεπε να ανταμειφθούν οι προσπάθειες των αθλητών μας έτσι επακολούθησε ένα τρικούβερτο γλέντι με ζωντανή μουσική και πολλά σουβλάκια και χορό παρουσία και του διεθνή Λακκωματιώτη αρχηγό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Αβραάμ Παπαδόπουλου!!!!!!








ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ, που είναι το πρωτάθλημα, για τις τάσεις φυγής που είχε την περασμένη σεζόν αλλά και για τα... τατουάζ τα οποία έγιναν αντικείμενο κριτικής στη Θεσσαλονίκη μίλησε από την Αυστρία ο Λακκωματιώτης Διεθνής επιθετικός  πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και δεύτερος του πρωταθλήματος Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης.
  Αθανασιάδης: "Είχα σκεφτεί να φύγω από τον ΠΑΟΚ"
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Στέφανε, η σεζόν ξεκινά και άπαντες έχουν υψηλές προσδοκίες, την ώρα που μιλάμε για μια ομάδα που άλλαξε προπονητή, θα αλλάξει κατ« όπως όλα δείχνουν και το μισό της ρόστερ. Μήπως ο πήχης θα έπρεπε να είναι λίγο πιο χαμηλά;
«Κατα πρώτον σε αυτά που λες, έχεις δίκιο. Έτσι είναι τα πράγματα. Αλλάζουν πολλά στο ρόστερ, έχουμε έο προπονητή, ενώ αναμένεται να έρθουν και άλλοι παίκτες και να προστεθούν στην ομάδα. Όταν όμως ανήκεις στον ΠΑΟΚ οφείλεις να έχεις υψηλούς στόχος. Αυτό σημαίνει να είσαι στον ΠΑΟΚ, να είσαι ο ΠΑΟΚ».

-Όταν λες ψηλά, τι ακριβώς εννοείς; Σε ρωτάω διότι ο ΠΑΟΚ ήδη έχει φτάσει μέχρι τη δευτέρη θέση...
«Πρέπει η ομάδα να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Αυτό προσπαθούμε, αυτό θέλουμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να κάνουμε μια χρονιά πρωταθλητισμού».

-Και πέρυσι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει πρωταθλητισμό. Τι πρέπει να έχει μια ομάδα για να το πετύχει αυτό
«Πλέον όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Υπάρχει νέος ιδιοκτήτης. Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει βελτιώσει τα οικονομικά δεδομένα. Όταν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στο πλευρό σου, τότε μπορείς να έχεις πολλές από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται γαι να μπορέσεις να στησεις μια ομάδα, ένα σύνολο, που θα κάνει πρωταθλητισμό».

-Η προετοιμασία, πως κυλάει;
«Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Έχει αρκετή κούραση, όπως κάθε άλλη προετοιμασία που θυμάμαι να έχω πάρει μέρος... Αυτό είναι κάτι άλλωστε που εμείς οι παίκτες το περιμένουμε. Όλα πηγαίνουν καλά...»

-Αν δεν πήγαινε κάτι καλά, θα το έλεγες;
«Ναι, δε θα είχα πρόβλημα. Έτσι είμαι. Μη νομίζεις οτι θα το έκρυβα...»

-Πέρυσι στην αντίστοιχη συνέντευξη που είχαμε κάνει, στη διάρκεια της προετοιμασίας, είχες βάλει στόχο τα 20 γκολ. Τελικά τα πέτυχες. Ποιος είναι ο φετινός σου στόχος;
«Όντως, είχα πει οτι θέλω να πετύχω 20 γκολ σε όλη τη σεζόν, και σιγά – σιγά το κατάφερα και το ξεπέρασα. Είχα βάλει όμως και κάποιος ομαδικούς στόχους που δεν κατάφερα να πιάσω. Όσο και να με χαροποιεί η επίτευξη των προσωπικών στόχων, το ξεχνάς αν δε μπορέσεις να κατακτήσεις τον ομαδικό στόχο, διότι μιλάε για ένα ομαδικό άθλημα. Η ουσία είναι να πετυχαίνει στόχος ο ΠΑΟΚ. Το αν θα πετύχω εγώ τους δικούς μου στόχους είναι κάτι που αφορά εμένα και κανέναν άλλον».

-Πως θα χαρακτήριζες τη περσινή σεζόν;
«Ακόμα και που κερδίσαμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είμαι ευχαριστημένος. Βάλαλεμ πρώτο σόχο τυς ομίλους του Γιουροπα Λιγκ, δεν το πετύχαμε. Μετά βάλαμε στόχο να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ούτε αυτό το καταφέραμε καθώς από νωρίς μείναμε αρκετά πίσω από τη πρώτη θέση. Μετά ήρθε τελευταίο χρνικά το κύπελλο. Φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό όμως κάναμε ένα κακό παιχνίδι, ή μάλλον δεν μπήκαμε καθόλου σε αυτό και χάθηκε και αυτός ο στόχος. Μετά, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

-Τι συνέβη στο τέλος της χρονιάς;
«Δεν είχαμε καλό κλίμα εσωτερικά, και αυτό σε κάθε ομάδα στοιχίζει. Έγιναν πολλά πράγματα».

-Η προετοιμασία πέρυσι ξεκίνησε με την ομάδα να βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Ακολούθως ήρθε ο μεγαλομέτοχος και το όλο κλίμα στην ομάδα άλλαξε, με τυς στόχους να διαφορποιούνται. Ήταν σωστό αυτό;
«Από τη στιγμή που είναι στην ομάδα ο νέος μεγαλομέτοχος, όλα έχουν αλλάξει πολλές καταστάσεις έχουν βελτιωθεί και ήταν λογικό να ανεβούνε αμέσως και οι απαιτήσεις».

-Νιώθεις αδικημένος για όσα έγιναν μετά το παιχνίδι με τα Γιάννινα; Είσαι στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια και δέχθηκε κριτική με άσχημο τρόπο, τότε, στο πάρκινγκ της Τούμπας...
«Όλο αυτό το άσχημο και συνάμα βαρύ κλίμα υπήρχε για μένα μετά τον ημιτελικό. Ήταν τότε που ο προπονητής μας έδωσε ρεπό δυο ημερών. Εγώ έμεινα Αθήνα για προσωικούς λόγους. Είχα πάρει άδεια από τον προπονητή, η ομάδα είχε ρεπό και αυτό έκανα. Λίγες ημέρες μετά, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία μου, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Αυτή η φωτογραφία είχε βγει πριν απο δυο μήνες, και δε ξέρω γιατί, αλλά κυκλοφόρησε εκείνες τις ημέρες. Μερικοί νόμιζαν ότι πήγα στο νυχτερινό κέντρο τις ημέρες μετά τον αγώνα με τον Αστέρα στη Τρίπολη, και τον αποκλεισμό. Δε θα το έκανα ποτέ αυτό. Όμως, με αυτή τη φωτογραφία άρχισε να δημιουργείται ένα κλίμα και φτάσαμε μέχρι τα όσα έγιναν στα πλέι οφ».

-Τότε, ειπώθηκε οτι σκέφτηκες να φύγεις. Είναι αλήθεια;
«Ναι, αλήθεια είναι. Εκείνο το βράδυ όταν γύρισα σπίτι μου δεν ήμουν καθόλου καλά και σεφτόμουν να φύγω. Το επόμενο πρωί ομως, είχα ηρεμήσει, το μετάνιωσα. Σκέφτηκα "μα, γιατί να φύγω;»

-Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί και λόγω της αγωνιστικής σου παρουσίας, καθώς οι φίλαθλοι έγιναν απαιτητικοί μετά απο τις εμφανίσεις σου. Είναι τιμητικό, αλλά πρέπει να είναι και δύσκολο...
«Είμαι από οκτώ χρόνων σε αυτή την ομάδα. Ήμουν στη θέση τους. Μέχρι πριν απο λίγα χρόνια ήμουν και εγω στη κερκίδα. Αν παρέμενα εκεί, στη κερκίδα, ίσως καοι εγώ να αντιδρούσα όπως αντέδρασαν εκείνοι για μένα».

-Με αυτά που λες, περιγραφεις ένα σκηνικό πίεσης που υπάρχει και που δημιουργείται από τις προσδοκίες. Και παρ' όλα αυτά, εσείς οι παίκτες βάζετε το πήχη ψηλά, και μιλάτε για τίτλο. Ξέρεις καλά οτι ακόμα και τις χρονιές που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να διεκδικήσει κάτι, οι λέξεις "τιτλος" και "πρωτάθλημα" έμοιαζαν απαγορευμένες...
«Υπάρχει πίεση. Είναι δεδομένο και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Αυτό που άλλαξε είναι οτι εδώ και ένα χρόνο έχει προστεθεί ένας μεγαλομέτοχος, ο οποίος επενδύει στην ομάδα χρήματα. Και είναι λογικό να έχει απαιτήσεις. Και αυτό θα έπρεπε να κάνει...»

-Ο ΠΑΟΚ, καταφερε πέρυσι να φτάσει στη δεύτερη θέση. Η διαφορά ανάμεσα στη πρώτη και τη δεύτερη θέση είναι μεγάλη; Διότι αυτή καλείται να διανύσει πλέον ο ΠΑΟΚ.
«Αυτό που φάνηκε από τα μεταξύ μας παιχνίδια πέσυι, και μιλάω για τον Ολυμπιακό, είναι οτι η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες έχει μικρύνει. Φέτος, με πολλή δουλειά θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη, μια σπουδαία σεζόν».

-Πέρυσι η σεζόν ξεκίνησε κάπως παράξενα...
«Ναι, το θυμάμαι. Τότε, σας είχα πει πως όταν μπήκα για πρώτη φορά στα αποδυτήρια, ένιωσα οτι βρίσκονται σε αυτά της δεύτερης ομάδας, και αυτό συνέβαινε. Πλέον, πολλά έχουν αλλάξει και πάνω από όλα έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις αλλά και οι δυνατότητες αυτής της ομάδας».

-Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι αρκετά διαφορετικό από ότι τα τελευταία. Υπάρχουν δυο επιπλέον ομάδες, υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι από την επαρχία. Πως το φαντάζεστε;
«Να σου πω την αλήθεια, δεν το σκεφτόμαστε, σχεδόν καθόλου. Δεν συζηταμε γι' αυτό. Υπάρχουν τα παιχνίδια της Ευρώπης που προηγούνται και έχουμε σε εκείνα το μυαλό μας».

-Μέσα σε μια μέρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε στους ισχυρούς της κλήρωσης για το τριτο προκριματικό γύρο...
«Αμα σου πω οτι δεν το ήθελα αυτό, μπορεί να απορήσεις. Και όμως, θεωρώ οτι είναι καλύτερο να παίζεις με μεγάλες ομάδες, και αυτό διότι είσαι πειρσσότερο συγκεντρωμένος. Μακάρι να ήμασταν στους αδύμανους και να παίζαμε με έναν ισχυρό αντίπαλο».

-Η φετινή είναι μια σεζόν που ολοκληρώνεται με τη τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου...
«Ναι, και μακάρι να βρεθεί και η εθνική εκεί. Και δεν υπάρχει παίκτης που να μη θέλει να ζήσει ένα μουντιάλ. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό για να έχω μια καλή και ατομική και ομαδική χρονιά, για να διεκδικήσω μια θέση στο ρόστερ, εφόσον η εθνική μας φτάσει εκεί».

-Η εικόνα της μισοάδειας Τούμαπ σε πολλά απ.ο τα περσινά παιχνίδια, σας απασχόλησε καθολου;
«Εμένα, ναι, δε μου αρέσει. Το έλεγα αυτό και στους ανθρώπους της ομάδας. Καταλαβίνω οτι ο κόσμος θέλει και θέαμα, όμως υπήρχαν πολλές φορές που ήθε το αποτέλεσμα που θέλαμε, όμως ούτε αυτο ήταν αρκετό για να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Θέλω αυτό να το αλλάξουμε φέτος. Εμένα με έτρωγε αυτό το "γιατί" όσον αφορά την εικόνα των κερκίδων της Τούμπας».

-Μίλησες για τη παρουσία του στον ΠΑΟΚ απο τότε που ήσουν μικρός. Τι τίτλο θα έβαζες αν έγραφες βιβλίο;
«Είμαι εδώ και 15 χρόνια στον ΠΑΟΚ και αν μου έλεγες πριν απο λίγα χρόνια οτι θα γίνόμουν αρχηγός της ομάδας, θα έβαζα τα γέλια. Τελικά, έγινε. Τωρα, αυτό που λες για βιβλίο, ασ' το καλύτερα. Δεν είμαι καλός με τα βιβλία...»

-Μπορείς να μιλήσεις για τους παίκτες που αποκτήθηκαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο από την ομάδα;
«Όχι, διότι είναι νωρίς. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρι να μπορέσουμε να τους βάλουμε στο κλίμα της ομάδας».

-Πριν απο καιρό, στις αρχές της περασμένης σεζόν βρέθηκε στο επίκεντρο για σχόλιά σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τωρα που έχουν περάσει αυτά τα γεγονόταν πως τα κρίνεις;
«Έχω καιρό να ασχοληθώ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βλέπετε και εσείς. Δεν κρύβονται αυτά, άλλωστε. Δεν έχω μετανιώσει αλλά σιγουρα έχω μελετήσει τις τότε κινήσεις μου. Ακόμα και τώρα εξακολουθώ να θεωρώ και να πιστεύω ότι ήταν κάποιες κινήσεις της στιγμής και τίποτα περισσότερο. Μη με ρωτήσεις αν θα το ξανάκανα... Δε ξέρω αν θα το ξανακάνω».

-Ένας ακόμα εξωγηπεδικός λόγος για τον οποίο βρέθηκες στο επίκεντρο, είναι τα τατουάζ. Σε ενοχλει να ασχολούνται με αυτό το τρόπο μαζί σου;
«Τα τατουάζ είναι κάτι που μ» αρέσει. Το ξεκίνησα πριν από 2,5 χρόνια. Δεν έχω ζητήσει λεφτά απο κανέναν για να τα κάνω. Είναι δικό μου θέμα. Δε ξέρω γιατί ασχολούνται. Έχουν και άλλοι παίκτες τατουάζ. Ειδικά μετά απο γκολ, έχω κάνει αρκετά».