ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

VIDEO: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΜΟΥΔΑΝΙΑ. (1-2)

                                                                  VIDEO:

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΜΟΥΔΑΝΙΑ (1-2).

ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ: Ενα μικρο χωριό 1.700 κατοίκων στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ!!!!

 
Ψάχνοντας πληροφορίες για την Καλλονή Λέσβου, μαθαίνεις πρώτ’ απ’ όλα ότι φημίζεται για τη σαρδέλα της. Το δεύτερο στοιχείο που ανακαλύπτεις είναι ότι αυτός το μικρό χωριό  των 1.732 κατοίκων περιλαμβάνεται στην παγκόσμια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
Εκεί διαβάζεις ότι η Καλλονή διαθέτει τρία μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και αρκετά κομμωτήρια – αναλογία πέρα από κάθε λογική σε σχέση με τον πληθυσμό. Κάπου προς το……
τέλος αναφέρεται ότι υπάρχει και ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος με το όνομα ΑΕΛ Καλλονής, ο οποίος την επόμενη σεζόν (2013-14) θα πρωταγωνιστεί στα γήπεδα της Super League. Το μόνο που δεν αναφέρεται στη Wikipedia είναι το πώς αυτή η μικροσκοπική κουκίδα στον χάρτη κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να αναρριχηθεί στην Α’ Εθνική, καταπίνοντας τις κατηγορίες λες και ήταν στραγάλια. Από την περίοδο 2008-2009, που αγωνιζόταν για τρίτη φορά στη Δ’ Εθνική, μέχρι πριν από λίγες μέρες που έδωσε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (όπου αγωνίζεταιαπό το 2001) τον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα για την άνοδο στα σαλόνια ενάντια στον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό Βόλου. Μια ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που ήρθε, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, χάρη στον ανοιχτοχέρη πρόεδρό της, κ. Νίκο Μιχαλάκη, ο οποίος πλήρωσε και στελέχωσε την Καλλονή με τον έμπειρο προπονητή κ. Μπάμπη Τεννέ -ο 59χρονος προπονητής έχει ειδικότητα στις ανόδους, καθώς τα έχει καταφέρει με 4 ομάδες (Ακράτητο, Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Καλλονή)- αλλά και ακριβούς και ταλαντούχους παίχτες, όπως ο Σενεγαλέζος φορ Μακούμπα Κάντζι.  Ολοι, τεχνικοί και ποδοσφαιριστές, έχουν να λένε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ο πρόεδρος πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα της εποχής και πληρώνει κάθε πρώτη του μήνα. «Ούτε τράπεζα να ήταν», λένε χαρακτηριστικά. Και τράπεζα φυσικά δεν είναι, αλλά ήταν καπετάνιος…«Ο πρόεδρος κ. Νίκος Μιχαλάκης μάς παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να παραμείνουμε απερίσπαστοι στη δουλειά μας», λένε οι ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι «έχει φροντίσει να έχουμε στη διάθεσή μας ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις και έχει τοποθετήσει κατάλληλα στελέχη στις κατάλληλες θέσεις».

Ενα άλλο στοιχείο που συνετέλεσε στην επιτυχία είναι το γεγονός ότι η Καλλονή ακολούθησε βήμα προς βήμα το παράδειγμα του Πλατανιά. Δημιούργησε ένα συμπαγές και ομοιογενές σύνολο, από το οποίο έλειπαν οι βεντετισμοί και οι περιττές πρωτοβουλίες. Ο κάθε παίκτης ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του προπονητή του, ενώ το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια ήταν κάτι παραπάνω από άριστο.

ΕΠΟ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ε.Π.Ο.
                                   Ο Καταρτισμός Των Ομίλων

Ο καταρτισμός των ομίλων αναμένεται  να καθυστερήσει, όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου  στην ιστοσελίδα Onsports.gr. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι:  «Αυτή τη στιγμή κανένα από τα σενάρια που ακούγονται για τους ομίλους δεν έχει ισχύ. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στον καταρτισμό των ομίλων. Η διαδικασία αυτή θα γίνει αφού γνωρίζουμε με σιγουριά πόσα σωματεία θα δηλώσουν συμμετοχή. Μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει το συμβούλιο της ΕΠΟ για να περάσουν οι αλλαγές στους κανονισμούς και την έγκριση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, τα σωματεία, ενημερωμένα για τα νέα δεδομένα, θα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα δούμε πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική και θα προχωρήσουμε στον καταρτισμό. Λόγω των πολλών ομάδων σε Αττική και Μακεδονία, για να γίνει με δίκαιο τρόπο η μοιρασιά σε ομίλους, θα γίνει κλήρωση».

Δύο εκκρεμότητες

Από εκεί και πέρα εκκρεμότητα υπάρχει με το πια ομάδα θα πάρει τη θέση της ΑΕΚ στη Football League. Από τον 1ο όμιλο η Προοδευτική και από το 2ο ο Βατανιακός είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τη μία θέση. Αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα η ΕΠΟ, όπως και το τι θα γίνει στο 2ο όμιλο των μπαράζ ανόδου, όπου ισοβαθμούν Ηρακλής Αμμουδιάς (ΕΠΣ Σερρών) και Δόξα Πενταλόφου (ΕΠΣ Μακεδονίας). 


Αναλυτικά οι ομάδες ανά Ένωση, που θα δημιουργήσουν τη νέα Γ' εθνική είναι:


ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Άρης Ακροποτάμου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης, Νέστος Χρυσούπολης
ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Δόξα Πετρούσας
ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Έβρος Σουφλίου
ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΠΑΟ Κοσμίου
ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Εθνικός Σιδηροκάστρου
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ηρακλής Αμπελοκήπων, Καμπανιακός, Αγροτικός Αστέρας, Μακεδονικός, Οδυσσέας Κορδελιού, Αναγέννηση Επανομής
ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Διγενής Λακκώματος, Π.Ο. Μουδανιών
ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ: Εθνικός Ν. Αγιονερίου, Κιλκισιακός
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Κοζάνη
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Νάουσα, Ένωση Αποστόλου Παύλου, Λευκάδια
ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΑΟ Κάστωρ, Καστοριά
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πυρσός Γρεβενών
ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Βατανιακός
ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Λαμία, Αχιλλέας Δομοκού
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΑΟ Καρδίτσας
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Δωτιέας Αγιάς, Πυργετός, Αμπελωνιακός, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Μαχητής Τερψιθέας
ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Ρήγας Φεραίος
ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΑΕ Μεσολογγίου, Άρης Αιτωλικού
ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Όλυμπος Κερκύρας
ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Ζάκυνθος
ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δόξα Κρανούλας
ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Εθνικός Φιλιππιάδας, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Τηλυκράτης Λευκάδας, ΠΑΣ Πρέβεζα
ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θεσπρωτός
ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ: ΑΕ Καραϊσκάκης
ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τρίκαλα
ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Πανηλειακός
ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Παναρκαδικός
ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Ατρόμητος Λάππα, Εθνικός Σαγέικων, Αχαϊκή
ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Πανναυπλιακός
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καλαμάτα, Μεσσηνιακός
ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΑΟ Χαλκίδας, Κύμη
ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός
ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Πέλοπας Κιάτου, Κόρινθος
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ: Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Τράχωνες, ΑΟ Περιστερίου, Εθνικός Αστέρας, ΑΟ Γλυφάδας, Δόξα Βύρωνα, ΑΕΚ
ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Περαμαϊκός, Προοδευτική
ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αστέρας Βάρης, Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου, Θρασύβουλος, Θύελλα Ραφήνας
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Πανναξιακός, Μύκονος
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ηρόδοτος, Ατσαλένιος, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Ρούβας
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ: Κισσαμικός
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ερμής Ζωνιανών
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Αγιος Νικόλαος

Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/820-g-ethniki-omades-omiloi