ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 14-15 ΑΠΡ. 13

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία - 29η Αγωνιστική
Κυριακή 14 Απρ. 2013   Ώρα : 17:00 Γήπεδο :
1 ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
2 ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
3 ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 - ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
4 ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΡΗΝΗΣ
5 ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ - Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ ΣΥΚΙΑΣ
6 Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ
7 ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ - ΑΙΑΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
8 Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία
Αγώνας κατάταξης για θέσεις 11 και 12 Νοτίου ομίλου
Σάββατο 13 Απρ. 2013   Ώρα : 16:30 Γήπεδο :
1 ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ - ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ
Play off και Play out
Σάββατο 13 Απρ. 2013   Ώρα : 16:30 Γήπεδο :
2 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ ΣΤΑΝΟΥ
3 ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΦΟΥΡΚΑΣ
4 ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ - Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΓΟΜΑΤΙΟΥ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 21 ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΕΤΟΣ

Στιγμές χαλάρωσης για Κλάους και Γρηγόρη Ευθυμιάδη στο ΛΑΚΚΩΜΑ (8/4/13)

Ο διεθνής Λακκωματιώτης επιθετικός Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε στο paokfc.gr για τον απολογισμό του και για τα ματς που έρχονται αφού έφτασε τα 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ξεπέρασε τον αριθμό που πίστευε ότι θα επιτύχει φέτος.

Εναντίον της Βέροιας κλείδωσε τη νίκη της ομάδας με κεφαλιά στην αντίθετη κίνηση του τερματοφύλακα και έφτασε τα 13 γκολ μόνο στο πρωτάθλημα.

– Στέφανε ξεπέρασες τα γκολ που προέβλεπες πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα επιτύχεις...

"Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα στο μυαλό μου τη στατιστική. Ξεκίνησα τη σεζόν με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη του προπονητή και του κόσμου και ένιωθα ότι θα σκοράρω περισσότερο απο πέρυσι. Όντως έγινε αυτό και φυσικά είμαι χαρούμενος".

– Ο Σαλπιγγίδης πρόσφατα είπε οτι παρότι κάνεις τις φάσεις να φαίνονται εύκολες, δεν είναι καθόλου απλό να σκοράρεις με μια επαφή που πλέον σε χαρακτηρίζει. Εσύ τι έχεις να πεις;

"Ευχαριστώ τον Δημήτρη για όλη τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Έχει περάσει παρόμοια ιστορία με μένα και ξέρει πως να με βοηθάει εντός και εκτός γηπέδου. Όσον αφορά τα γκολ με μια επαφή δεν ξέρω αν είναι εύκολα ή δύσκολα. Δίνουν σίγουρα λιγότερο χρόνο στον τερματοφύλακα ή τους αμυντικούς να αντιδράσουν. Έχω χάσει όμως και γκολ που χρειάζονταν περισσότερες επαφές και αυτό δεν είναι καλο κι έχω προσπαθήσει να το βελτιώσω. Γενικά το γκολ είναι η τροφή του επιθετικού αλλά πλέον το φορ πρέπει να βοηθά και σε πολλούς άλλους τομείς την ομάδα του, όπως να πρεσάρει ή να υποδέχεται τη μπάλα έξω απο την περιοχή και να δημιουργεί. Σίγουρα έχω περιθώρια βελτίωσης".


– Στο σύστημα "VIS TRACK" εμφανίζεσαι να είσαι μέσα στην τριάδα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα και εντονότερα τρεξίματα. Ίσως αυτό δεν φαίνεται καν σ´ έναν απλό παρατηρητή των αγώνων. Είναι υπερβάλλων ζήλος ή οδηγίες του προπονητή;

"Μέσα στον αγώνα δεν καταλαβαίνεις πόσο τρέχεις, θες να διεκδικήσεις κάθε μπαλιά, κάθε μονομαχία, να εκμεταλλευτείς χώρους, να μαρκάρεις. Προσπαθώ πολύ τα τελευταία δυο χρόνια να βάζω κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μου. Ο κόουτς μου έχει ζητήσει από την προετοιμασία να πιέζω τα αντίπαλα στοπερ αφενός και όταν έχουμε εμείς τη μπάλα να είμαι κινητικός, να ζητάω και εκτός περιοχής, να μπορώ να ανοίγω χώρους και για το δεύτερο φορ. Ίσως αυτό αποτυπώνει η στατιστική".

– Ο ΠΑΟΚ μετά απο μια "κοιλιά" στις αρχές του χρόνου, τρέχει ένα ικανοποιητικό σερί. Τι έχει αλλάξει;

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα με τόσες άλλαγές απο το καλοκαίρι, αλλά και το Γενάρη που δεν θα κάνει μια "κοιλιά" στην απόδοσή της. Απο κει και πέρα το βασικότερο είναι να υπάρχει πλάνο, δουλειά στις προπονήσεις και καλό κλίμα στην ομάδα για να έρθουν και τα αποτελέσματα. Όσο έρχονται τα αποτελέσματα ευχαριστιόμαστε κι εμείς περισσότερο το παιχνίδι, όπως τώρα".

– Λυγίσατε καθόλου στις δύσκολες στιγμές;

"Υπάρχουν στιγμές, κυρίως μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, που έχεις νεύρα. Γιατί όλη η δουλειά της εβδομάδας δεν βγήκε στο γήπεδο, ή γιατί βλέπεις να μη σου βγαίνουν οι προσπάθειες. Εκεί χρειάζεσαι τη στήριξη. Εμείς την είχαμε, απο τη Διοίκηση, τον κόσμο, τον προπονητή μας και αν συνεχίσουμε με αυτή τη θετική ενέργεια θα πάμε καλύτερα".


– Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και σε ματς που θα κρίνουν αν η χρονιά θα είναι επιτυχημένη και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Επειδή στην περίπτωσή σου έπεσες μέσα με τα γκολ που θα πετύχαινες, θα μας κάνεις μια πρόβλεψη;

"Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι το κρίσιμο σημείο της σεζόν και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καιρό γι αυτό. Έχω ξαναπεί ότι είναι σύμμαχος της ομάδας ο χρόνος. Βλέπουν όλοι πόσο μας βοηθούν οι νέοι παίκτες όσο περνάει ο καιρός. Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα, την προσωπικότητα και την ομοιογένεια πλέον για να είμαστε αυτοί που πρέπει. Ανυπομονούμε για τα μεγάλα ματς που έρχονται και αν είμαστε όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε".

Ε.Π.Ο: ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ!!!!!!

Ε.Π.Ο./ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Γιώργος Σαρρής ανέλυε, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει από τη θέση του προέδρου Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής τότε, τις σκέψεις του για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που απαιτούνταν να γίνει. Μάλιστα, σχολίαζε ότι την ΕΠΟ περίμενε πολλή δουλειά. Τρία χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει! Ο ίδιος βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβρη στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, η αναδιάρθρωση έχει εγκριθεί από τις 22 Φεβρουαρίου και, πλέον, άπαντες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, που θα αποτελείται από 6 ομίλους των 16 ομάδων, έκαστος. Πλέον, οι άνθρωποι της ΕΠΟ βρίσκονται στη διαδικασία της δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν τα σωματεία για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τις οποίες δρομολογεί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, στον οποίο έχει πέσει το... βάρος της αναδιάρθρωσης. Με πιο απλά λόγια, συντάσσεται η προκήρυξη της νέας Γ' Εθνικής! Σήμερα παρουσιάζουμε τις προτάσεις για τους όρους συμμετοχής που θα τεθούν υπό συζήτηση την Τετάρτη στη συνάντηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας, και υπό... ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ!

''Ταβάνι'' στα μπάτζετ!
Σε αυτή τη νέα... μέρα που ξημερώνει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι σαφής η πρόθεση της ΕΠΟ να θέσει αυστηρά οικονομικά πλαίσια, σύμφωνα και με τα προστάγματα της ΟΥΕΦΑ, εντός των οποίων θα πρέπει να κινηθούν τα σωματεία. Ετσι, είναι πολύ πιθανό να μπει ανώτατο όριο στα μπάτζετ, που δεν αποκλείεται να είναι το ποσό των 200.000 ευρώ! Ο προϋπολογισμός κάθε συλλόγου θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και θα κατατίθεται στην ΕΠΟ, η οποία θα προβαίνει στον απαιτούμενο έλεγχο κίνησης. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας επιθυμούν να εξαλείψουν τις... σπατάλες των προηγούμενων ετών, που αφενός μετατρέπονταν σε δυσβάστακτα χρέη για τις ομάδες, αφετέρου δεν συνάδουν με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Συν τοις άλλοις, κάθε σωματείο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 200 μέλη με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή 100 ευρώ!

Τακτική επιχορήγηση!                                                                                      Σε ετήσια βάση, ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ για κάθε σωματείο και πληρωμένη η διατησία των αγώνων απο ΓΓΓ και ΕΠΟ!!!.
Σκέψεις για κατάργηση των ορίων ηλικίας!
Ένα άλλο μείζον ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους των ομάδων, αλλά και αυτούς της Ομοσπονδίας, είναι αυτό των ορίων ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ενδεκάδα. Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου προτίθεται να προτείνει στο συμβούλιο την κατάργηση τόσο του ανώτατου όσο και του κατώτατου όριου ηλικίας για τα επόμενα δύο χρόνια, με σκοπό τη διευκόλυνση των συλλόγων. Εφόσον, όμως, διατηρηθεί ο κανονισμός, το κατώτατο όριο θα πέσει στα 18 έτη, ενώ σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα μειωθεί και ο αριθμός των 'μικρών' που θα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει μία ομάδα. Οπως και να 'χει, πρόκειται για θέμα που θα απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων τον προσεχή Ιούνιο, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

''Ανοιχτό'' το γηπεδικό
Σε ό,τι έχει να κάνει με το γηπεδικό, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού δεν έχει ανοίξει ο φάκελος των προϋποθέσεων που αφορούν στη συγκεκριμένη κατηγορία και οι οποίες πρέπει να καλύπτονται για να μπορέσει ένα σωματείο να πάρει την επιθυμητή αδειοδότηση. Πάντως, κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχει ελάχιστη χωρητικότητα τις 500 θέσεις καθήμενοι, ενώ ίσως εξεταστεί η πιθανότητα για 300 θέσεις. Κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, το κάθε σωματείο θα διατηρεί αποκλειστική ή προνομιακή χρήση των χώρων του. Επιθυμία της διοργανώτριας Αρχής είναι να υπάρχει και η δυνατότητα φωτισμού.

Προτεραιότητα στο ελληνικό στοιχείο
Αναφορικά με την... ταυτότητα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη νέα κατηγορία, πρόθεση της ΕΠΟ είναι να διατηρήσει την απαγόρευση της συμμετοχής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, όμως ίσως επιτραπεί αυτή των κοινοτικών, πιθανότατα μέχρι δύο και έως την ηλικία των 24 ετών. Επίσης, θα τεθεί στο... τραπέζι των συζητήσεων η συμμετοχή των ομογενών! Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους πάγκους, αφού οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι Έλληνες με δίπλωμα UEFA Β' και δελτίο πιστοποίησης προπονητή με όλες τις υποχρεώσεις.

Πληροφορίες για ομάδες Νέων-Παίδων και Κύπελλο
Από εκεί και πέρα, τα σωματεία υποχρεούνται να διατηρούν ομάδες Νέων (Κ-18) και Παίδων (Κ-16), τα οποία θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα είτε της κατηγορίας, σε περίπτωση που διοργανωθεί τέτοιο, είτε σε αυτά των Ενώσεων. Σχετικά με το Κύπελλο, οι ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις των Ενώσεών τους,

Δικαιώματα και... υποχρεώσεις!
Αναφορικά με τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, την κεντρική διαχείριση θα έχει η ΕΠΟ, ενώ η κάθε ομάδα θα είναι ιδιοκτήτρια των δικών της εμπορικών δικαιωμάτων σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του γηπέδου, στο οποίο θα αγωνίζεται. Τέλος, κάθε σύλλογος οφείλει να ορίσει υπεύθυνους Γηπέδου, Νομικής εκπροσώπησης, αλλά και Εμπορικών και Διοικητικών υποθέσεων.

Προβιβασμός και υποβιβασμός ομάδων
Η μορφή που θα έχει τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής δεν θα είναι η τελική, αντιθέτως θα αποτελέσει τη μετάβαση σε αυτήν που θα έχει τη σεζόν 2014-2015. Σύμφωνα με το πλάνο της ΕΠΟ, θα καθιερωθεί μία κατηγορία αποτελούμενη από 4 ομίλους των 16 ομάδων (σύνολο 64). Επομένως, όπως είναι γνωστό, στο προσεχές πρωτάθλημα την άνοδο θα πανηγυρίσουν οι έξι πρωταθλήτριες, ενώ συνολικά 46 ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά της ελληνικής επικράτειας. Από τους 4 ομίλους θα υποβιβαστούν 8 ομάδες, ενώ από τους άλλους 2 θα πέσουν οι 7 ομάδες.