ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Επιστρέφει ο "ΓΙΓΑΝΤΑΣ¨" Αβραάμ Παπαδόπουλος ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ!!!!!!!!!!

Αβραάμ rises...
Στην αποστολή ο Αβραάμ !!!!!!!!!!


           Πώς το έλεγε ο Κρίστιαν Μπέιλ στο «The Dark Knight Rises»... «Γιατί πέφτει ο άνθρωπος; Για να σηκωθεί ξανά». Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος «έπεσε» πριν από επτά μήνες. Η ρήξη που υπέστη στους χιαστούς στο πρώτο ματς της εθνικής ομάδας το καλοκαίρι για το Euro δεν του στέρησε μόνο τη συμμετοχή του στο υπόλοιπο τουρνουά.

        Εκοψε στον Διεθνή Λακκωματιώτη κεντρικό αμυντικό μια συνεχόμενη ανοδική πορεία. Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν πλέον το ταλέντο που είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός από τον Αρη, αλλά ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) στη θέση του. Οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν στο πρόσωπό του τον «Ελληνα Μέλμπεργκ», τον παίκτη εκείνον που θα έχτιζαν πάνω του την άμυνα της επόμενης δεκαετίας.
          Ο χιαστός του Αβραάμ είναι και πάλι στη θέση του. Ο ίδιος ο παίκτης είναι και πάλι στη διάθεση του προπονητή του. Ολα δείχνουν ότι ο Παπαδόπουλος θα βρίσκεται αύριο στη 18άδα για τον εντός έδρας αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα και σιγά σιγά θα πάρει τον χρόνο συμμετοχής που απαιτείται μέχρι το στοίχημα της ολικής επαναφοράς του στα μέσα Φεβρουαρίου όταν ο Ολυμπιακός θα ριχτεί στη διπλή μάχη με τη Λεβάντε για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λίγκ.
          Επτά μήνες πέρασαν από τότε που ο Παπαδόπουλος άκουσε και ένιωσε το γόνατό του να κόβεται στα δύο. Από το «γαμώτο» της πρώτης αντίδρασης έπρεπε και όφειλε να βάλει τα δυνατά του για να επιστρέψει πιο δυνατός. Εκανε τα πάντα, έχοντας στο κινητό του και στο μυαλό του το ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης: «Θέλουμε να είσαι για πάντα στον Ολυμπιακό». Αντίπαλός του σε αυτή την προσπάθεια ήταν μόνο ο εαυτός του. Δεν χρειάστηκε να δώσει μάχη με τον χρόνο, αφού τέτοιος λόγος δεν υπήρχε. «Πρέπει να επιστρέψεις δυνατός και καλά, όχι γρήγορα» του είχε ειπωθεί.
          Από τις 8 Ιουνίου που χτύπησε πολύ είναι το νερό που κύλησε στο αυλάκι. Αρχικά μπήκε στο χειρουργείο και όταν η πορεία του το επέτρεψε μπήκε και στο αεροπλάνο για να κάνει το πολύωρο ταξίδι μέχρι τη Νέα Υόρκη. Στις 24 Σεπτεμβρίου τον υποδέχτηκαν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης όπου «συχνάζουν» αστέρια του ΝΒΑ. Ο «Παπ» δούλεψε σκληρά, περισσότερο ίσως και από όταν ξεκινούσε την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
          Ούτως ή άλλως, μια δεύτερη αρχή είναι πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη και αυτό το γνώριζε καλύτερα από τον καθένα. Στη μάχη που δίνει ένας αθλητής στο να μπει και πάλι στη δράση μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό αρκετοί είναι αυτοί που είναι στο πλευρό του. Γιατροί, συγγενείς, φίλοι, διοικήσεις, ακόμα και οπαδοί. Ο καθένας με τον τρόπο του. Στην πραγματικότητα όμως ο κάθε αθλητής είναι μόνος του σε μια μάχη πρώτα απ' όλα απέναντι στον εαυτό του. Στην ερώτηση «θα επιστρέψει όπως ήταν πριν χτυπήσει;», την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος και ουδείς άλλος.
         Ο Παπαδόπουλος από την πρώτη κιόλας στιγμή που άκουσε τα κακά μαντάτα από τους γιατρούς η απάντηση που έδωσε ήταν «ναι, θα επιστρέψω καλύτερος». Δεν την είπε σε αυτούς, αλλά στον ίδιο.
Το να βρίσκεται αύριο στην αποστολή είναι το πρώτο βήμα. Είναι παράλληλα και σημαδιακό. Επιστρέφει σε μια στιγμή που ο Ολυμπιακός βιώνει περίοδο αμφισβήτησης. Σε μια περίοδο που παρά την (άνετη) πρωτιά στη βαθμολογία και την παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα μοιάζει να έχει στερέψει από αγωνιστική φαντασία, κάθε προσθήκη είναι σημαντική. Πόσω μάλιστα ενός παίκτη που η απόδοσή του και η παρουσία του μπορεί να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.
          Ο Αβραάμ όλο αυτό το διάστημα αντιμετώπισε τον χειρότερο φόβο του κάθε αθλητή, και όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, τον τραυματισμό. Επεσε, αλλά είδε ότι αυτό συνέβη απλά για να σηκωθεί ξανά και να συνεχίσει πιο δυνατός έχοντας νικήσει και τον κομμένο του χιαστό και τους φόβους του. Και σαν τον σκοτεινό ήρωα του Κρίστοφερ Νόλαν βγαίνει από το πηγάδι στο οποίο είχε πέσει και rises (ανατέλλει) ξανά...

Με 10 γκόλ φιλοδώρησαν τα "αστεράκια" του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ την ομάδα του Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ.

ΤΑ JOUNIOR TOY ΔΙΓΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Η ομάδα  ΠΑΙΔΩΝ του ΔΙΓΕΝΗ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ κέρδισε  στα γήπεδα "ΤΖΙΩΛΑ" την ομάδα του Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ με σκόρ (10-3) στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής. Τα γκόλ για την ομάδα του  ΗΡΑΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  πέτυχαν οι:  Νίκος Φοιτάς (3), Δημήτρης Χόμπουρλος (3),Δημήτρης Κόραβος (2), Γιώργος Κουρατζίνος (1), Παναγιώτης Κεμεντζετζίδης (1) . Τα αστεράκια του ΔΙΓΕΝΗ εχουν 8 νίκες σε 10 αγώνες και βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας JOUNIOR του ΔΙΓΕΝΗ  για την 11η αγων. θα είναι η REAL TEAM ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ωρα: 11:00 στα γήπεδα του "ΤΖΙΩΛΑ".