ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Φιλική "εξάρα" του Διγενή στο Μεσημέρι επι της Νίκης.

Στέφανος Μπορμπόκης
       
   Την πολύ καλή δουλειά που εχει γίνει ολο το διάστημα της προετοιμασίας, επιβεβαιώνει το ξεκίνημα του Διγενή Λακκώματος, ο οποίος ειναι γεγονός οτι εχει βάλει πολύ ψηλά φέτος  τον πήχη και δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο με την κατάκτηση του πρωτάθληματος και του κυπέλλου.
           Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα επι του ιστορικού Κιλκισιακού αλλα και η πρόκριση στους  "8" με την νίκη επι του Ανθεμούντα Γαλάτιστας με (6-0) αφου πέρασε και τα εμπόδια του Τορωναίου Αφύτου (0-2) και Διαγόρα Ν. Πλαγίων (3-1) αναμφίβολα δεν βάζει .... αέρα στα μυαλά, όμως σίγουρα προσθέτει αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του Στέφανου Μπορμπόκη και του συνεργάτη του Σάκη Γεωργάκη οι οποίοι διατηρούν χαμηλούς  τόνουςκαι και προετοιμάζουν την ομάδα  για τα επόμενα παιχνίδια  και πρώτο αυτο με την Δόξα Χέρσου την Κυριακή 4 Νοεμβ. 12 εκτός έδρας.
        Είναι γεγονός οτι ο Διγενής αναδεικνύει σιγά-σιγά τα στοιχεία μιάς ομάδας που θα λάβει το ρόλο του πρωταγωνιστή, όμως η διάρκεια είναι αυτή που θα τον καθιερώσει.
                                                       ΦΙΛΙΚΗ ΕΞΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ
Τη Νίκη Μεσημερίου ομάδα Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας αντιμετώπισε σήμερα 26-10-12 το απόγευμα σε φιλικό παιχνίδι ο Διγενής Λακκώματος, ο οποίος και έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του αντιπάλου του, χάρη στο υπέρ του 1-6. Συγκεκριμένα, ο Γκατζογιάννης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, μετά από ωραία ασιστ του Γεωργιάδη, ενώ στο 12΄ ο Στασινόπουλος έβγαλε σε θέση βολής τον Παπαποστόλου, που διαμόρφωσε το 0-2. Στο 17ο λεπτό, μετά από ωραίο συνδυασμό των Γκατζογιάννη-Γεωργιάδη, ο Στασινόπουλος πέτυχε το τρίτο γκολ, ενώ στο 36΄ ο Κωστικίδης με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-4. Επίσης, στο 62΄ ο Γεωργίου έκανε το 0-5, μετά από πάσα του Σαρβανίδη, με τον Αλιβάνογλου, από πλευράς των γηπεδούχων, να μειώνει σε 1-5 στο 80΄με φάουλ  και τον Σαρβανίδη να βγάζει σε θέση βολής τον Φακιρίδη και ο τελευταίος να διαμορφώνει το τελικό 1-6 στο 88΄.
Ο Στέφανος Μπορμπόκης χρησιμοποίησε δυο ενδεκάδες:
Πρώτο ημίχρονο: Μπούρκας, Φοιτάς, Γεωργιάδης, Σαραλιώτης, Γερομανώλης, Μανώλη, Τσερκέζης, Κωστικίδης, Στασινόπουλος, Γκατζογιάννης, Παπαποστόλου.
Δεύτερο ημίχρονο: Ταχματζίδης, Μπίκας, Πασούδης, Χρυσοχοϊδης, Χατζηαναγνώστου, Παπαντωνίου, Φακιρίδης, Δημητρακόπουλος, Σαρβανίδης, Γεωργίου, Τσακίρης.

Δέν επαιξαν οι: Κατσόγλου, Μιχάλης, Βιτλής, Δούμας, Γκορτζής

Ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου μέχρι το 2017

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Γιώργος Σαρρής
        
 Μετά από εισηγήσεις, συναντήσεις, συζητήσεις και σκέψεις για την αύξηση του ανταγωνισμού και κυρίως την βιωσιμότητα των ποδοσφαιρικών σωματείων της Ελλάδας, στην ΕΠΟ καταλήγουν στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών με συνεχόμενες αλλαγές μέχρι το 2017.

           Οι αλλαγές στις κατηγορίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις επόμενες μέρες με πρώτο και πιο δραστικό μέτρο την ενοποίηση της Γ' με τη Δ' Εθνική. Από και πέρα θα ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων.
           Το 2013-2014 θα είναι η πρώτη σεζόν που οι δύο κατηγορίες θα γίνουν μία και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη μία πια πια -ενισχυμένη- κατηγορία θα είναι 96. Την επόμενη περίοδο, 2014-2015, οι ομάδες θα μειωθούν σε 64, αριθμός που θα παραμείνει τόσο για τη σεζόν 2015-2016 όσο και για τη 2016-2017.
            Η ενοποίηση της Γ' με τη Δ' Εθνική θα έχει αντίκτυπο και στη Β' κατηγορία (Football League) καθώς τη φετινή σεζόν θα υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες, δύο θα προβιβαστούν στη Super League και θα ανέβουν από τη Γ' Εθνική 11 ομάδες. Με αυτές τις προσθαφαιρέσεις η Β' Εθνική θα έχει 28 ομάδες από τη νέα σεζόν οι οποίες θα διανεμηθούν σε δύο ομίλους των 14 ομάδων.
           Τη σεζόν 2013-2014 οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Β' Εθνική θα αυξηθούν στις έξι ενώ αυτές που θα υποβιβαστούν από την ενοποιημένη Γ' και Δ' στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ θα είναι συνολικά 46!
           Το 2014-2015 και το 2015-2016 οι ομάδες που θα πέσουν από τη Β' κατηγορία θα μειωθούν σε τέσσερις ενώ από στα τοπικά (ΕΠΣ) θα υποβιβαστούν 28.