ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δηλώσεις του νομικού εκπρόσωπου του ΔΙΓΕΝΗ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ Δημήτρη Μόκα

mokkas
Μάι 16, 2012 - 15:54
Εκτύπωση του άρθρου
Ο Δημήτρης Μόκκας έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Διγενή Λακκώματος, που έχει στριμώξει για τα καλά τον Άρη στην υπόθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.
Σε δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» τόνισε ότι υπεύθυνοι για εδώ που έφτασε το ζήτημα είναι ο Λάμπρος Σκόρδας και ο Γιάννης Κόντης: «Αν ο Άρης σκεφτόταν πιο ψύχραιμα θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση με λιγότερα χρήματα. Ο Σκόρδας και ο Κόντης είναι οι υπεύθυνοι για το ότι αυτή η υπόθεση πήρε δικαστικό δρόμο», είπε αρχικά και στην συνέχεια ανέλυσε το ζήτημα: «Η απόφαση αφορά καταβολή 500.000 ευρώ. Το συμφωνητικό που υπογράφηκε έλεγε ότι το Λάκκωμα θα πάρει το 20% αν πουληθεί ο Παπαδόπουλος. Ο Άρης πήρε από τον Ολυμπιακό 2,5 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε ύστερα από εξώδικα δικαστική απόφαση του πολυμελούς δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για 500.000 και ύστερα του Εφετείου Θεσσαλονίκης που άφησε την απόφαση στις 500.000 ευρώ. Αυτές οι υποθέσεις είναι τοκοφόρες με το πέρασμα του χρόνου. Μπορεί το ποσό να φτάσει τις 700.000 ευρώ. Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να επέμβει ουσιαστικά στην υπόθεση.
Η συμφωνία έλεγε ότι οπουδήποτε στιγμή ο ποδοσφαιριστής πωληθεί σε οποιοδήποτε ομάδα ο Διγενής Λακκώματος δικαιούται το 20% του ποσού, όπως προκύπτει από τα όσα συμφωνήθηκαν».
Για τους χειρισμούς Σκόρδα και Κόντη ανέφερε: «Οι κ. Κόντης και Σκόρδας έλεγαν για κανόνες της ΟΥΕΦΑ που δεν είχαν υπόσταση αφού μιλάμε για υποθέσεις του αστικού διακαίου. Τόσα χρόνια που έχω επαφές με τα ΜΜΕ δεν έχει αμφισβητηθεί από τα λεγόμενά μου ούτε ένα κόμμα ούτε μια τελεία. Ότι λέω είναι τεκμηριωμένο».
Σχετικά με την κατάπτωση της εγγυητικής υπογράμμισε: «Με πολύ μεγάλο αγώνα είχαμε εισπράξει μόνο 150.000 και μας… βγήκε η Παναγία για να τα πάρουμε από κατασχετήριο της Σούπερ Λιγκ. Είχαμε δικαίωμα να καταθέσουμε κατάπτωση της εγγυητικής. Ο Άρης είχε καταθέσει μια εγγυητική και έγινε κατάπτωση 100.000 υπέρ του Λακκώματος και αν δεν μας πληρώσει ο Άρης θα μας τα δώσει η ΕΕΑ. Αν δεν πληρώσει ο Άρης εμάς μετά την κατάπτωση που συρρικνώθηκε από τις 200.000 στις 100.000 τότε υπάρχει κίνδυνος για τη συμμετοχή του Άρη στο πρωτάθλημα».
Για τους τόκους που προκύπτουν από τα οφειλόμενα του Άρη στο Λάκκωμα: «Έχουμε τόκους. Συνολικά ο Άρης θα πληρώσει γύρω στις 700.000 ευρώ. Βέβαια αυτά δεν θα τα πληρώσει ούτε ο Κόντης, ούτε ο Σκόρδας από την τσέπη τους, αυτά θα τα πληρώσει ο Άρης. Αν το Λάκκωμα αφήσει τους τόκους με γεια τους με χαρά τους».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συμβιβασμού σημείωσε: «Ο κ. Τρεμόπουλος μου ζητά συμβιβασμό και παράλληλα κάνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Συμβιβασμός γίνεται μόνο με γραπτή πρόταση και κατάθεση. Γενικά και αόριστα μας λένε για συμβιβασμό. Πολλές ομάδες και δεν μιλάω για τον Άρη εκχωρούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και πρακτικά τα συμφωνητικά αυτά τα κάνουν με πολλές πλευρές, με πολλούς ποδοσφαιριστές, χωρίς να κατατεθεί αυτό στην αρμόδια αρχή. Αυτό σας το λέω εκ πείρας».
                                                                                                                                                  Θ.Ε.