ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ: 3-1 ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΣΤΟΝ 36ο ΤΕΛΙΚΟ

MΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ: ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2011-12

Με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Διγενής Λακκώματος στέφθηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Χαλκιδικής για πρώτη φορά στην ιστορία του, κερδίζοντας στον τελικό τον Απόλλων Αρναίας με 3-1.

      Με την παρουσία 700 φιλάθλων και των δυο ομάδων στο γήπεδο της Γαλάτιστας, ο Διγενής Λακκώματος σε ένα καλό παιχνίδι επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Αρναίας και κατέκτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου στην ΕΠΣ Χαλκιδικής. Η ομάδα του Στέφανου Μπορμπόκη βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά το γκολ λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, άλλαξε την ψυχολογία των δυο ομάδων, καθώς στην επανάληψη απέδωσε καλύτερα και έφτασε δίκαια στην νίκη που του έδωσε το τρόπαιο.                                                                                                                                                                             Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα                                                                                                                                                                            Στο 14’ ο Γκατζογιάννης μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η Αρναία έκανε την πρώτη της φάση στο παιχνίδι, όταν ο Τσιντογιάννης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής. Στο 21’ ο Μαυρίδης επιχείρησε με δυνατό σουτ να ανοίξει το σκορ, αλλά πέρασε άουτ, στο 23’ ο Γερομανώλης εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ και στο 30’ ο Κιάτος με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Διγενή. Στο 33’ ο Γκαντζογιάννης είχε την πολύ καλή ευκαιρία, όταν βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του, πέρασε σύρριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα. Η ομάδα της Αρναίας μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Δημητρακόπουλος έκανε ατομική ενέργεια, βγήκε απέναντι από τον Μπούρκα και με πλασέ τον νίκησε για το 0-1. Στο 42’ ο Δούμας επιχείρησε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Δούμας μετά από πάσα από του Τσιώνα έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και μετά από περιπέτειες έγινε το 1-1. Στο 58’ ο Μαυρίδης επιχείρησε σουτ, αλλά πέρασε άουτ, στο 60’ ο Δούμας από πλάγια θέση προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα με διπλή προσπάθεια κράτησε το 1-1. Στο 63’ ο Αθανασιάδης και πάλι έδειξε τα αντανακλαστικά του, όταν σε τους του Δούμα εκτινάχθηκε στο αριστερό «παραθυράκι» και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 60’ ο Γεωργιάδης με μια σέντρα-σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 69’ ο Γκατζογιάννης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, η μπάλα σύρριζα από τα αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 70΄το Λάκκωμα ζ'ητησε πέναλτι σε ανατροπη του Γκατζογιάννη.  Στο 72’ κεφαλιά του Βερνή, ,μπλοκάρει ο Μπούρκας. Στο 82’ ο Γεωργιάδης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα χέρια του Αθανασιάδη. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αθανασιάδης εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ άσχημα, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Δούμας, που εύκολα έγραψε το τελικό 3-1. Την απονομή των μεταλλίων στον Απόλλωνα Αρναίας έκανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας και το Κύπελλο και τα μετάλλια στον Διγενή, απένειμε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Αργύρης Βούλγαρης.

Διαιτησία : ΑΡΙΣΤΗ (Τσακαλίδης – Γρεβένης – Κελάζογλου). 4oς ο Καλεμτζής 
                                                                                                                                                               ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ :(Στέφανος Μπορμπόκης): Μπούρκας, Τσιώνας, Γεωργιάδης, Κατσόγλου, Μπουλούμπασης, Γερομανώλης, Στασινόπουλος (88’ Κανακάρης), Τσερκέζης, Γκατζογιάννης (89’ Σαρβανίδης), Δούμας, Χρυσοχοϊδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ : (Πέτρος Σαμαράς)Αθανασιάδης, Τζημητρέας, Καρμοίρης, Στόικος, Τζιότζιος, Μαυρίδης, Παλασίδης (70’ Τσιαντάρης), Τσιντογιάννης, Κιάτος (60’ Βερνής), Δημητρακόπουλος, Γιατσιάτσος.
                                                  
Να σημειωθεί ότι οι εκατοντάδες φίλαθλοι και των δυο ομάδων 
ήταν άψογοι όπως πρέπει να είναι σε μια ποδοσφαιρική γιορτή.