ΥΜΝΟΣ ΔΙΓΕΝΗ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ 2011.

Στέφανος Αθανασιάδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στέφανος Αθανασιάδης
Προσωπικά στοιχεία
Πλήρες όνομα Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης
Γέννηση 24 Δεκεμβρίου 1988 (23 ετών)
Λάκκωμα Χαλκιδικής, Flag of Greece.svg Ελλάδα
Ύψος 1,85
Θέση Επιθετικός
Προηγούμενοι σύλλογοι
Περίοδος Σύλλογος Εμφ. (Γκ)*
2006-
2009-2010
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός (δαν.)
47 (31)
23 (5)
Εθνική ομάδα
2008-2010
2011
Εθνικής ομάδας κάτω 21
Εθνική Ελλάδος
6 (1)
2 (0)
O Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης, γεννημένος στις 24 Δεκεμβρίου 1988 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως επιθετικός στον Π.Α.Ο.Κ.

Καρίερα [Επεξεργασία]

Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε στις Ακαδημίες του Διγενή Λακκώματος. Το 1996, πήγε στο τμήμα τζούνιορ του ΠΑΟΚ και συνέχισε στο προπαιδικό και παιδικό τμήμα. Μόλις δύο χρόνια αργότερα το ταλέντο του ξεχώρισε. Το 1998 έπαιξε σε τουρνουά με τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ στην Ιταλία. Η τοπική ομάδα της Τεργέστης τον ζήτησε μετά το τέλος του τουρνουά, θέλοντας να τον εντάξει στη δύναμή της. Ο 10χρονος Κλάους πήγε με τους γονείς στην πόλη του ιταλικού βορρά για μόνιμη εγκατάσταση. Ήταν δύσκολα, ήταν μικρός, δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και δεν έμεινε ούτε ένα μήνα τελικά στη Τεργέστη. Οι Ιταλοί ήθελαν να μπει εσώκλειστος σε δική τους σχολή,ο μικρός δεν ήθελε να αποχωριστεί τους γονείς του και όλοι μαζί έφυγαν από την Τεργέστη σύντομα.Εν συνεχεία πήγε στην Γερμανία, όπου είχε συγγενείς, πάλι μαζί με τους γονείς του. Έκανε μερικές προπονήσεις με την Χέρτα Βερολίνου, αλλά κι εκεί είχε προβλήματα, δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο κλίμα και στις συνθήκες ζωής της Γερμανίας. Δεν ήξερε γλώσσα, ήταν μόλις 10 χρονών και ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Και στη Γερμανία δεν έμεινε ούτε μήνα. Επέστρεψε γρήγορα με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η σύντομη περιπλάνησή του στο εξωτερικό κράτησε το διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος του 1998. Μετά γύρισε στο παιδικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Μετεπήδησε στο εφηβικό και τα τελευταία τρία χρόνια έπαιζε στη δεύτερη ομάδα, με την οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 24 γκολ την σεζόν 2006-07.Το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Τελείωνε το 2009 ωστόσο ανανεώθηκε το καλοκαίρι του 2008, γιατί το όνειρό του είναι να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ.Το 2009 δώθηκε δανεικός για ένα χρόνο στον Πανσερραϊκό και βοήθησε την ομάδα να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 έχει πετύχει 5 γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ και στην Σουπερ Λιγκα.

Εθνική ομάδα [Επεξεργασία]

Ο Αθανασιάδης ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας κάτω των 21 ετών.Έγινε επίσης διεθνής και με την Εθνική Ελλάδος των αντρών τον Ιούνιο του 2011 σε ένα φιλικό εναντίον του Εκουαδόρ.

Πηγές-συνδέσεις [Επεξεργασία]

O AΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!!

1 Ιανουαρίου 2012
1
Το 2011 μας αποχαιρετά και ως είθισται οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ασχολούνται με βραβεύσεις των καλύτερων της χρονιάς. Στο ίδιο μοτίβο το overlap.gr δίνει τα δικά του «ποδοσφαιρικά όσκαρ» στους καλύτερους για εμάς παίκτες του πρώτου μισού της εγχώριας Σούπερ Λίγκα καθώς αναδεικνύουμε και την δική μας καλύτερη ενδεκάδα για το 2011.
Όσο και αν ακούγεται περίεργο όλοι μας στο overlap.gr θεωρούμε ότι η ελληνική Λίγκα έχει αρκετό ταλέντο αλλά χρειάζεται συγκεκριμένες υποδομές και συνθήκες για να το αναδείξει. Οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να στραφούν στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα μαζί με το θέαμα και την αξιοπιστία. Οι υγιείς διοικήσεις, η επένδυση σε νεαρά παιδιά αλλά και η μακροχρόνια παραμονή προπονητών στους πάγκους είναι μερικά από τα στοιχεία «κλειδιά» για την επιτυχία.
Ελπίζουμε το μέλλον να βρει το ελληνικό ποδόσφαιρο πιο υγιές, πιο οργανωμένο και με εντονότερο το ελληνικό στοιχείο.